menu
Word Lid
Vlaams Belang viert 1 mei: “werken moet weer lonen!”

Vandaag hield het Vlaams Belang haar 1 mei-meeting in Turnhout. Nationaal voorzitter Tom Van Grieken speechte er samen met lokaal kopstuk en kamerlid Reccino Van Lommel. De centrale boodschap: werken moet meer lonen dan niet werken. De partij lanceert daarom een aantal voorstellen zoals het optrekken van de belastingvrije som tot het bestaansminimum, het verlagen van de tweede belastingschijf van 40 naar 30 procent en een btw-tarief van 0 procent voor bepaalde voedingsmiddelen. “Het is niet de Vlaming die boven zijn stand leeft, maar de Belgische staat zelf!”

Het Vlaams Belang verwelkomde vandaag een 500-tal sympathisanten in park Begijneveldekens in Turnhout. Kamerlid en Turnhoutenaar Van Lommel stak de spits af en kaartte de relatief hoge lokale werkloosheid aan. Hij waarschuwde er ook voor dat steeds meer Vlamingen het nog lang moeilijk zullen hebben. “Na de hoge energiefacturen, krijgen ze te maken met een winkelkar die maar liefst 22 procent duurder is geworden”, aldus het Kamerlid. “Slechts een kleine helft van de huishoudens kan alle onkosten nog zonder problemen betalen.”

De partij wil daarom onder meer de btw op basisgoederen en -diensten dringend aanpassen. Voor een aantal voedingsmiddelen zou er voor het Vlaams Belang zelfs een tarief van 0 procent moeten gelden. Ook het uitblijven van een fiscale hervorming is volgens Van Lommel uiterst problematisch. “Er is nood aan een echte hervorming zodat gezinnen meer kunnen overhouden van hun loon”, klonk het. “De enige hervorming van Vivaldi op uw belastingbrief is dat ze genderneutraal werd gemaakt.”

Een boodschap die ook voorzitter Van Grieken beaamde. “Nergens ter wereld is het overheidsbeslag op arbeid zo groot als bij ons”, zei hij. “Pas na de lunch begint de Vlaming te werken voor zijn eigen loon. In de voormiddag werkt hij voor De Croo, Rousseau en co.”

“Het Vlaams Belang wil de belastingvrije som optrekken naar het niveau van het leefloon en de tweede belastingschijf van 40 procent naar 30 procent halen”

De partij schuift daarom “meer netto uit het brutoloon” naar voor als centrale eis. “Het Vlaams Belang wil de belastingvrije som optrekken naar het niveau van het leefloon en de tweede belastingschijf van 40 procent naar 30 procent halen”, zo stelde Van Grieken. “Dat levert werkende Vlamingen al snel 150 euro netto per maand op. Kost die maatregel geld? Dat zeker, maar het is niet die Vlaming die boven zijn stand leeft, maar de Belgische staat zelf!”

De voorzitter prees tegelijkertijd de werklust van de Vlamingen, maar wees ook op de immense verschillen tussen Vlaanderen en Franstalig België. “In Vlaanderen is bijna 77 procent aan het werk. In Brussel en Wallonië is dat amper 66 procent. Wie denkt een sociaal beleid te kunnen voeren binnen België, die dwaalt of verspreidt bewuste leugens.” Volgens het Vlaams Belang staan de linkse partijen op deze 1 mei in hun hemd. “Hun kritiek is ongeloofwaardig en hypocriet”, zo besloot Van Grieken. “De linkerzijde is, op vier jaartjes na, al 35 jaar aan de macht en heeft ons land aan de rand van de afgrond gebracht. Alleen het Vlaams Belang kiest resoluut en onvoorwaardelijk voor onze mensen op de eerste plaats!”

Alexander Van Hoecke
Persverantwoordelijke

Bijlagen:

  1. Sfeerbeelden_1_mei-actie_Vlaams_Belang__2.jpeg
  2. Sfeerbeelden_1_mei-actie_Vlaams_Belang__3.jpeg
  3. Sfeerbeelden_1_mei-actie_Vlaams_Belang__4.jpeg
  4. Sfeerbeelden_1_mei-actie_Vlaams_Belang__5.jpeg
  5. Sfeerbeelden_1_mei-actie_Vlaams_Belang__6.jpeg
  6. Sfeerbeelden_1_mei-actie_Vlaams_Belang__7.jpeg
  7. Sfeerbeelden_1_mei-actie_Vlaams_Belang__1.jpeg
  8. Sfeerbeelden_1_mei-actie_Vlaams_Belang.jpeg

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF